當前位置:首頁 » 英語閱讀 » 小學英文二年級英語閱讀

小學英文二年級英語閱讀

發布時間: 2023-09-12 17:57:32

Ⅰ 兩篇適合二年級學生的英語閱讀故事短文

【 #二年級# 導語】學生熱愛閱讀,可以通過閱讀激發想像。愛因斯坦說過,想像力比知識更重要。現在,全世界都在提倡創新,創新已經成為了時代發展的主流,而想像力更是創新的源泉。以下是 無 整理的相關資料,希望幫助到您。

【篇一】

It』s Sunday. There are many people in the bus. And an old man is looking here and there. He wants to find an empty seat. Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the seat. And a young man is beside it.

今天是周末,公共汽車上有許多人。一位老人站在車上到處看,他想要找到一個空的座位。後來他發現了一個,他走了過去。有一個小包在座位上,有一個年輕的男子坐在這個座位的旁邊。

「Is this seat empty?」 asks the old man.

「這個座位有人嗎?」老人問道。

「No, it』s for an old woman. She went to buy some bananas,」 says the man. 「Well, let me sit here, please, I』ll leave here when she comes back.」

「有,這是一位老太太的座位。她買香蕉去了。」男子說道。「那麼請先讓我坐一下吧,等她回來我就會離開。」

The bus starts. 「She hasn』t come, but her bag is here. Let me give her the bag. 」 Then the old man throws the bag out.

公車開動了,「她還沒回來,可是她的包還在這里,我把這包還給她吧。」說著老人就把包扔到車外。

The young man shouts, 「Don』t throw it! It』s may bag!」

年輕男子喊道:「不要扔!那是我的包!」

【篇二】

The Bathing Boy

One day, Tom is bathing in a river. He doesn』t swim well and will be drown. He calls out loud for help. A man is just passing by. He doesn』t help the boy, but stands by and says to him. 「How imprudent you are! It is dangerous to bath in the river.」 「Oh, yes sir,」 cries the boy, 「 Please help me out and scold me afterward.」 Counsel without help is useless.

【譯文】

洗澡的男孩

有一天,湯姆在河裡洗澡。他不太會游泳。眼看就要被淹死,他大聲呼喊救命。有個人正好從旁邊經過,他沒有幫助小男孩,卻是站在旁邊對小孩子說道:「 你怎麼這么草率!在河裡洗澡很危險。」「哦,先生,」小男孩喊叫:「 請你還是先把我救起來後再責備我吧。」

只有忠告而不給予幫助是無濟於事的。

Ⅱ 小學英語閱讀理解天天練:二年級

小學英語閱讀理解天天練:二年級

以下是由我為大家提供的小學二年級英語閱讀理解天天練以及答案,有需要的朋友可以看一下哦!

第一篇:

There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a cafe. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There’s a small hill behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, “Don’t swim in the lake!” There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.

( )1. The park near my house is _____.

A. new and beautiful B. old and beautiful C. clean and new D. old and clean

( )2. Is there a cafe in the park? ______

A. Yes, there isn’t. B. No, there isn’t. C. Yes, there is. D.No, there is.

( )3. People can’t _______in the lake.

A. swim B. fish C. boat D. play

( )4. The shops in the park are not _______.

A. small B. big C. good D.pretty

( )5. -Do we like the park? -________

A. Yes, we do. B.No,we do. C.Yes, you do. D. No,we don’t.

第二篇:

My name is Li Fang. I have a new friend. Her name is Linda. She lives in New York. Linda is eleven years. She likes playing chess. My hobby is playing chess, too. She often goes to school by bus. Her mother is a doctor. She goes to work on foot. Her father is a teacher. He goes to work by car. Every evening Linda does her homework. Her mother watches TV and her father reads newspapers. Linda will come to China soon. She is in England now. I’m excited.

請仔細閱讀以下問題,並判斷正確與否, 正確的寫"T", 錯誤的`寫"F"。

( )1.Lindia is a Chinese girl.

( )2.Linda’s father is a doctor.

( )3.Linda’s father reads newspapers in the evening.

( )4.Linda’s mother goes to work by bus.

( )5.Linda likes playing chess.

第三篇:

Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.

( )1.David___an American boy.

A. is B. am C. are

( )2.He is___ .

A. ten B. eleven C. twelve

( )3.Sun Wei is___ Class Three, Grade One.

A. in B. on C. of

( )4.David is in Row___ .

A. Four B. Five C. One

( )5.Sun Wei is Number___ .

A. Four B. Five D. Eight

>>>>>>參考答案<<<<<<

第一篇:註解

1.A-從短文第一句There is a new park near my house.“在我家附近有一個新的公園。”和倒數第二句The park is so beautiful.“這個公園很漂亮。”可以得出答案new and beautiful.

2.C-從短文第四句On my left, there is a cafe.“在我的左手邊,是一家咖啡館”可以得出答案Yes, there is.

3.A-從短文第九句Don’t swim in the lake!“不準在河裡游泳“可以得出答案。

4.B-從短文第十句There are some small shops near the gate.“在靠近門口的地方有些小商店。”可以得出答案not big,注意題目中可是有個“不”字的喲。

5.A-從短文最後一句We like it very much.“我們非常喜歡這個公園。”可以得出答案。

第二篇:註解

1.F. 從短文第三,第四句Her name is Linda. She lives in New York.“她叫琳達。她住在紐約。”可以知道琳達不是中國人,所以這題是錯誤的。

2.F. 從短文第十二句Her father is a teacher.“她爸爸是一名教師。”可以知道琳達的爸爸不是一名醫生,所以這題是錯誤的。

3.T. 從短文倒數第三句Her mother watches TV and her father reads newspapers.“她媽媽看電視,她爸爸看報紙”可以知道這題是正確的。

4.F. 從短文第十句She goes to work on foot.“她步行去上班”可以知道琳達的媽媽不是做公車去上班的,所以這題是錯誤的。

5.T. 從短文第六句She likes playing chess.“她喜歡下棋”可以得出答案。

第三篇:解析

1.A.第三人稱單數後be動詞用is

2.C.從短文第五句"He is twelve."可以得出答案

3.A.在幾班,在幾年級用介詞"in"

4.B.從短文倒數第二句"He is Number Eight, Row Five."可以得出答案

5.B.從短文最後一句"I am Number Five, Row Four."可以得出答案

筆記整理:

1.介紹自己姓名可以用句型"My name is ..."

2.介紹自己年齡可以用句型"I'm eleven/ten."

3.介紹自己所在班級和年級可以用句型"I'm in Class XXX, Grade XXX."

4.介紹自己學號,座位時可以用句型"I am Number XXX, Row XXX."

;

Ⅲ 【三篇】帶翻譯的二年級學生英語閱讀材料分享

【 #二年級# 導語】學生熱愛閱讀,可以通過閱讀激發想像。愛因斯坦說過,想像力比知識更重要。現在,全世界都在提倡創新,創新已經成為了時代發展的主流,而想像力更是創新的源泉。以下是 整理的相關資料,希望幫助到您。





【篇一】


The dog in the manger

A Dog was lying in a Manger on the hay which had been put there for the cattle, and when they came and tried to eat, he growled and snapped at them and wouldn』t let them get at their food. 「What a selfish beast,」 xiaogushi8.com said one of them to his companions; 「he can』t eat himself and yet he won』t let those eat who can.」

【譯文】

狗占牛槽

一條狗躺在牛吃草的飼料槽中,而狗身下的草正是為牛准備的食料。當牛向著牛槽走過去,准備吃草時,狗不僅沖著他們大吼大叫,而且還抓咬他們,不讓牛吃乾草。「這條狗太自私了!」其中敬轎拿一頭牛對同伴說。「他自己不能吃乾草,還不讓能吃的去吃。」


【篇二】


The crow, rabbit and fox

The crow was sitting on the tree doing nothing all a day.A small rabbit saw the crow,and asked him:"Can I also sit like you and do nothing all day long?" the crow answered:"sure ,why not?" So the rabbit sat on the ground below the crow,and rested.All of a sudden. A fox appeared,jumped on the rabbit and ate it .moral of the story is :To be sitting and doing nothing ,you must be sitting very very high up!

【譯文】

烏鴉亮搭、兔子和狐狸

有一隻烏鴉整天坐在樹上什麼事也不做。一隻小兔子看見了,就問它:「我能像你一樣整天坐著什麼事也不做嗎?」這只烏鴉回答道:「當然可以。為什麼不呢?」於是小兔子坐在樹底下開始休息。突然一隻狐狸出現,跳起抓住小兔帆兆子就把它給吃了。這個故事的寓意是:如果你想什麼也不做,就必須坐得很高。


【篇三】


The lion and the fox

The lion once said that he was sick on his death bed. So he asked all the animals to come and listen to his last wishes. the goat came to the lion』s cave. He stood there and listened for a long time. then a sheep went in. Before she came out, a rabbit entered to hear the last wishes of the king of beasts. But soon the lion seemed to recover, and went to the mouth of his cave. He saw a fox waiting outside. "Why don』t you come in?「 asked the lion to the fox. 「I beg Your Majesty』s pardon,「 said the fox, 「I have seen many animals enter your cave, but none of them come out. Till they come out again, I prefer to wait outside."

【譯文】

老獅子與狐狸

一頭年老的獅子聲稱自己病得要死了,他告訴所有的動物來聽他的臨終遺言。 一隻山羊進入獅子的洞*,並一直留在那裡,接著一隻綿羊也進去了。之前,一隻兔子也曾進去聽這獸中的臨終遺言。 但是不久,獅子好像康復了,能走到洞口了,他看到狐狸站在洞口,就問:「你為什麼不進來呢?」 「尊敬的殿下,」狐狸回答說,「如果我沒發現只有進去的腳印,沒有一個出來的腳印,我也許會進洞去。」

Ⅳ 小學二年級英語閱讀【三篇】

【 #小學英語# 導語】天高鳥飛,海闊魚躍,學習這舞台,秀出你獨特的精彩用好分秒時間,積累點滴知識,解決疑難問題,學會舉一反三。以下是 為大家整理的《小學二年賀液敗級英語閱讀【三篇】》 供您查閱。




【第一篇:熊貓】

A panda looks like a little bear. It has black and white fur. It lives only in China, so it is called the national treasure of China and protected by the law.

熊貓看起來好像一隻小熊。它的皮毛是黑白相間。 它只居住在中國,因此,它是中國的國寶,受到國家法律的保護。

We all see panda on TV or in the zoo. They look stupid and walk slowly, but they are lovely and everyone likes them.

我們在電視上或在動物園里能看到熊貓。他們看起來顯得很笨的樣子,走起來很緩慢,但很可愛,大家都很喜歡它們。

A panda is lucky animal. We Chinese like it, and people of the world like it, too. Now there are China』s pandas in many other countries, such as Japan and the USA…

熊貓是個吉祥的動物。中國人民喜歡它,世界人民也喜歡它。現埋盯在許多國家都有中國的熊貓,如,日本、美國……

A panda isn』t a common animal, it is a bridge of friendship.

熊貓不是一種普通的動物,而是一座友誼的橋梁。

【第二篇:散步有益】

A group of penguins at a zoo in Japan take a walk to lose weight.

在日本的一個動物園里一群企鵝在散步減肥。

Every day, 15 king penguins there walk 500 meters twice.

那裡的15隻金企鵝每天散步兩次,每次500米。

「Just like human, penguins don』t exercise much ring winter. They become fat easily,」 says a zookeeper.

動物園工作人員說:「和人類一樣,企鵝冬天不怎麼運動,容易發胖。」

【第三篇:漂亮的洋娃娃】

Tina is a lovely girl. She has a lot of dolls.

緹娜是一個可愛的女孩, 她有許多洋娃娃。

One of these dolls is very beautiful. She has long blond hair and wears a white dress.

其中有個是很美的:她有著金色的長發,穿著一件白色的連衣裙。

The little girl likes her very much. She called her 「Sandy」.

小女孩非常喜歡它,因此, 小女孩叫她「桑迪」。

You would forget all the sad things and become happy when you see her.

當你看到禪顫它的時候就會高興,會忘記所有不開心的事。

Tina tried to teach Sandy to speak, but she failed.

緹娜試著教桑迪說話,可她失敗了。

When she is free, Tina always made clothes for her.

當緹娜空閑時,她時常會桑迪縫衣服。

When she was unhappy or met with some difficulties, Tina talked to her, because they are close friends.

當她遇到不快樂的事或碰倒困難的時候,緹娜會對它傾述,因為他們是親密的朋友。

What a lovely girl she is!

多麼可愛的一個女孩啊!

Do you like it, too?

你也喜歡它嗎?

Ⅳ 小學二年級英語閱讀

小學二年級英語閱讀六篇

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 A Day in My Life

My family lives on this street. In the morning, my father goes to work and all the children go to school. My mother takes us to school everyday. She does the housework. She always has her lunch at home, and sees her friends in the afternoon. In the evening all the children come home from school. They always get home early. My father goes home from work and he is often late. After supper my two brothers and I do our homework. We go to bed at ten.

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 My special Friend

I have a friend in the U.S. His name is Don Adams. I know him very well, but I have never met him. We write to each other all he time. My letters are very short. It is still hard for me to write in English. I received a letter from Don yesterday. It makes me very happy. He is coming to my country for a visit next summer. We are going to see each other for the first time.

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 Seven days in a week

There are about fifty-two weeks in a year. And there are seven days in each week. The first day of a week is Sunday. The other days of a week between Sunday and Saturday are Monday, Tuesday, Wednesday Thursday and Friday. Monday is the second day, Tuesday is the third day, Wednesday is the fourth day, Thursday is the fifth day, and Friday is the sixth day. What's the last day? Do you know?

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 I don't think so

Jack is a good boy but he doesn't like to use his head. He often says something withou thinking.It makes others unhappy.

Mr. Black teaches math in a school. He's old now and he likes children.On the Friday Mr. Black doesn't go to work, because he's ill in a hospital. And Jack's mother will see him after dinner. "I want to be there with you." says Jack. "You're a rude boy. I can't take you there.'' says his mother. "Don't worry, mum. I won't do that again. Please believe me. " says Jack. In the hospital, Jack says nothing at first. When they're leaving , he says to Mr. Black, "You look fine. The doctor says you're going to die, but I don't think so. "

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 Father's Hobby

My dad works from Monday to Friday in a bank. he uses the computer to count money. His job is very important in the bank.

Dad is also busy at home. At weekends he cooks dinner. Usually he cooks Italian food. On Sundays he makesfive pieces of pizza. Sometimes he cooks chicken and makes Chinese food. My mum watches and helps him. I help my dad, too. I wash the dishes.

Many people think it is strange for a man to cook. But my dad enjoys his hobby. Cooking relaxes him. He is a weekend cook.

小學二年級英語閱讀 閱讀理解 It's cool behind you

It's two o'clock inthe afternoon.The sun is shinning and it's very hot. Nancy has to meet her mother at the train station.

Now she's walking in the street. There are no trees and she's fat. So she feels very hot. But she doesn't find a boy walking just behind her. And she meets a friend and says "hello" to him. "Who's the boy behind you?" asks the man . Now she sees the boy. She is angry and asks, "Why are you walking behind me, boy?" "There'snoshadeinthestreet, you know." answers the boy. "It's cool behind you, I think."

;

Ⅵ 小學二年級英語閱讀理解天天練【三篇】


二年級英語閱讀理解【篇一】


Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith. He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in Class Three, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.


( )1.David___an American boy.

A. is B. am C. are


( )2.He is___ .

A. ten B. eleven C. twelve


( )3.Sun Wei is___ Class Three, Grade One.

A. in B. on C. of


( )4.David is in Row___ .

A. Four B. Five C. One


( )5.Sun Wei is Number___ .

A. Four B. Five D. Eight


解析:


1.A.第三人稱單數後be動詞用is


2.C.從短文第五句"He is twelve."可以得出答案告纖


3.A.在幾班,在幾年級用介襪首仿詞"in"


4.B.從短文倒數第二句"He is Number Eight, Row Five."可以得出答案


5.B.從短文最後一句"I am Number Five, Row Four."可以得出答案


筆記整理:


1.介紹自己姓名可以用句型"My name is ..."


2.介紹自己年齡可以用句型"I'm eleven/ten."


3.介紹自己所在班級和年級可以用句型"I'm in Class XXX, Grade XXX."


4.介紹自己學號,座位時可以用句型"I am Number XXX, Row XXX."


二年級英語閱讀理解【篇二】


My name is Li Fang. I have a new friend. Her name is Linda. She lives in New York. Linda is eleven years. She likes playing chess. My hobby is playing chess, too. She often goes to school by bus. Her mother is a doctor. She goes to work on foot. Her father is a teacher. He goes to work by car. Every evening Linda does her homework. Her mother watches TV and her father reads newspapers. Linda will come to China soon. She is in England now. I』m excited.


請仔細閱讀以下問題,並判斷正確與否, 正確的寫"T", 錯誤的寫"F"。

( )1.Lindia is a Chinese girl.


( )2.Linda』s father is a doctor.


( )3.Linda』s father reads newspapers in the evening.


( )4.Linda』s mother goes to work by bus.


( )5.Linda likes playing chess.


註解:

1.F. 從短文第三,第四芹世句Her name is Linda. She lives in New York.「她叫琳達。她住在紐約。」可以知道琳達不是中國人,所以這題是錯誤的。


2.F. 從短文第十二句Her father is a teacher.「她爸爸是一名教師。」可以知道琳達的爸爸不是一名醫生,所以這題是錯誤的。


3.T. 從短文倒數第三句Her mother watches TV and her father reads newspapers.「她媽媽看電視,她爸爸看報紙」可以知道這題是正確的。


4.F. 從短文第十句She goes to work on foot.「她步行去上班」可以知道琳達的媽媽不是做公車去上班的,所以這題是錯誤的。


5.T. 從短文第六句She likes playing chess.「她喜歡下棋」可以得出答案。


二年級英語閱讀理解【篇三】


There is a new park near my house. It』s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a cafe. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There』s a small hill behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, 「Don』t swim in the lake!」 There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.


( )1. The park near my house is _____.

A. new and beautiful B. old and beautiful C. clean and new D. old and clean


( )2. Is there a cafe in the park? ______

A. Yes, there isn』t. B. No, there isn』t. C. Yes, there is. D.No, there is.


( )3. People can』t _______in the lake.

A. swim B. fish C. boat D. play


( )4. The shops in the park are not _______.

A. small B. big C. good D.pretty


( )5. -Do we like the park? -________

A. Yes, we do. B.No,we do. C.Yes, you do. D. No,we don』t.


註解:


1.A-從短文第一句There is a new park near my house.「在我家附近有一個新的公園。」和倒數第二句The park is so beautiful.「這個公園很漂亮。」可以得出答案new and beautiful.


2.C-從短文第四句On my left, there is a cafe.「在我的左手邊,是一家咖啡館」可以得出答案Yes, there is.


3.A-從短文第九句Don』t swim in the lake!「不準在河裡游泳「可以得出答案。


4.B-從短文第十句There are some small shops near the gate.「在靠近門口的地方有些小商店。」可以得出答案not big,注意題目中可是有個「不」字的喲。


5.A-從短文最後一句We like it very much.「我們非常喜歡這個公園。」可以得出答案。


熱點內容
我媽媽喜歡吃梨用英語怎麼說 發布:2025-02-28 03:53:44 瀏覽:970
他們喜歡桃子英語怎麼說 發布:2025-02-28 03:52:21 瀏覽:70
一個瘦女孩的英語怎麼翻譯英文 發布:2025-02-28 03:41:07 瀏覽:149
平時我喜歡英語怎麼說 發布:2025-02-28 03:38:57 瀏覽:578
長期英語怎麼說及英文翻譯 發布:2025-02-28 03:35:24 瀏覽:573
清水型怎麼翻譯英語 發布:2025-02-28 03:35:23 瀏覽:194
愛生活翻譯英語怎麼說 發布:2025-02-28 03:35:23 瀏覽:334
這是我怎麼翻譯成英語怎麼說 發布:2025-02-28 03:23:00 瀏覽:654
英語的最喜歡怎麼讀 發布:2025-02-28 03:14:18 瀏覽:649
帶到英語怎麼翻譯成英文翻譯 發布:2025-02-28 03:14:11 瀏覽:839